Produkter Stäng
Meny Stäng

Termostater

För att du på ett enkelt sätt ska kunna reglera och styra värmen från dina nya radiatorer behöver du en termostat. Våra element säljs inte med medföljande termostat eftersom det finns väldigt många olika typer. Med andra ord vill man ofta själv välja ut en termostat som har just de funktioner och finesser som känns relevanta.
Filtrera

Funktioner hos termostater

Vissa termostater till element har särskilda funktioner som gör att temperaturen inomhus går ner under dagen när du inte är hemma för att sedan gå upp igen på eftermiddagen. Detta är fördelaktigt eftersom det drar ner på uppvärmningskostnaderna i längden. Andra smarta finesser och funktioner du hittar hos termostater till element är att de känner av solens värme och överskottsvärme från elektroniska apparater. Genom att märka av detta kan termostaten av sig själv sänka inomhustemperaturen. Du kommer inte märka någon skillnad eftersom värmen ständigt är stabil, men det blir billigare rent kostnadsmässigt.

Vad gör då termostaten? Termostater till element ser till att hålla en konstant temperatur. Istället för att den är ojämn, något som skulle dra mycket mer i uppvärmningskostnader, hålls den på en jämn nivå. Dagens smarta termostater som själva känner av temperaturer och därefter kan reglera uppvärmningen gör att du enkelt kan spara in pengar. I vårt stora sortiment hittar du termostater till din radiator från flera leverantörer och till alla typer av element och andra typer av utrustning.

Hitta en prisvärd termostat till element hos oss

Hur fungerar egentligen en termostat? Inuti den vita cylinderformade behållaren finns något som ser ut som ett dragspel, materialen härinne är bland annat zink och koppar. Den här smarta manicken ser till att hålla värmen jämn och tillräckligt hög i radiatorn och stänger av sig när det är tillräckligt varmt. Förr var termostaterna manuella och du fick själv reglera värmepåslaget genom att vrida på handtaget. Idag behöver du bara ställa in värmen genom exempelvis steg 1, 2 eller 3 (termostater kan se olika ut). Dagens moderna termostatventil styr själv hur mycket eller hur lite varmvatten som ska komma in till elementet. Du får själv först välja vilken temperatur du vill ha i rummet, sedan sköter termostaten resten.

Hur kan då termostaten känna av temperaturskillnader och därefter justera vattenflödet? Inuti termostaten finns ofta två olika typer av gaser. Den ena gasen reagerar på varmare luft genom att utvidgas, då reglerar termostaten värmeflödet och stängs av eller sänker vattenflödet. När termostaten känner av kalluft krymper den andra gasen och därmed får termostaten ”information” om att öka varmvattenflödet.
Produkter Stäng