Produkter Stäng
Meny Stäng

Bevattningssystem

Inför sommarsäsongen är det viktigt att se över din utrustning för bevattning av grönytor. Oavsett hur stor eller liten din trädgård är behöver du en anpassad trädgårdsbevattning. I den här sektionen har vi samlat allt inom bevattning i trädgård. Om du redan vet vad du behöver till trädgårdsbevattningen kommer du hitta rätt produkt i vårt kompletta sortiment.
Filtrera

Trädgårdsbevattning för stora och små ytor


Ett komplett bevattningssystem i trädgården är ett måste under såväl försommar som den varma sommarperioden. Om du prioriterar en smart bevattning av trädgårdens ytor kommer du garanterat få finare gräsmatta och rabatter. För att kunna bevattna alla typer av ytor behöver du olika bevattningssystem. Du behöver även anpassa trädgårdsbevattningen både när det gäller vattenmängd och frekvens.

Vilka typer av bevattning finns det?


Idag finns det ett stort utbud av praktiska bevattningssystem som fungerar på skilda sätt. Du kan exempelvis använda tappkranar som du kopplar till den kopplingar klassiska trädgårdsslangen eller vattenspridare för att fukta större ytor av gräsmattan. Många väljer även Hunter Hoppuppspridare till stora gräsytor. Olika typer av är smidiga lösningar att använda när du behöver ha tillgång till vattnet på flera platser runt huset. Ibland kan även vara en del av en smart bevattning av trädgården, framför allt till rabatter och planteringar. För dig som har ett eget bevattningssystem med brunn kan jetpumpar vara ett praktiskt alternativ. Du hittar även silspetsar hos oss.

Hur mycket ska man vattna?


Det är i regel bättre att vattna rejält ett par gånger i veckan än att småvattna varje dag. En optimal trädgårdsbevattning innebär att vattnet tränger ner i marken och inte stannar på ytan.

När ska man vattna?


Tipset är att försöka vattna tidigt på morgonen. Det bör du göra redan från försommaren när den mer frekventa trädgårdsbevattningen drar igång.

Vilket vattentryck ska man använda?


Vattentrycket påverkar vilket och hur stort bevattningssystem du har möjlighet till. Har du ett automatiskt bevattningssystem kan du med hjälp av en ventilbrunn och magnetventiler ha flera slingor så att ditt vattentryck klarar driva spridarna.
Produkter Stäng