Produkter Stäng
Meny Stäng

Droppbevattning

Droppslangen placeras ovan jord eller nedgrävd. Eftersom vattnet tillförs vid plantans rotsystem bevattnas ingen onödig yta, ingen avdunstning eller vindavdrift sker. Vandalsäkert och osynlig under mark. Arbetstryck 0,5-3,5 kg. Slang och delar trycks ihop, dvs. ingen slangklämma behövs.
Filtrera

Hur fungerar droppbevattning?


Droppbevattning är en enkel men genialisk idé. En slang med hål som är ansluten till en vattenkälla placeras ovanpå trädgårdslandet eller nedgrävt i det. Genom hålen sipprar sedan en lagom mängd vatten ut till växternas rötter. I tider då vi bör vara sparsamma med vårt vatten är detta ett extra bra sätt att vattna på eftersom inte en droppe vatten går till spillo.

Vilken är skillnaden mellan en droppslang och vanlig bevattning?


Många är vana vid att vattna trädgårdslandet med en vattenkanna eller vattenspridare. Det finns dock en del nackdelar med det tillvägagångssättet. Man kan till exempel inte undvika att vattna onödiga ytor. Dessutom försvinner delar av vattnet på grund av avdunstning och vindavdrift. En droppslang sköter sig själv medan manuell vattning kräver en hel del jobb. Många växter kräver dessutom regelbunden och kontinuerlig vattning. Med en droppslang kan du vara säker på att ditt trädgårdsland alltid vattnas regelbundet. Är du nyfiken på våra olika bevattningslösningar är du välkommen att besöka kategorin Trädgårdsbevattning på vår hemsida. Där finns många olika produkter som gör bevattningen enklare.

Hur lägger man en droppslang?


Att installera en droppslang går snabbt och enkelt. Allt du behöver göra är att trycka ihop de olika delarna och koppla dem till en vattenkälla. Du behöver med andra ord ingen slangklämma. Du kan sedan välja att lägga droppslangen ovan eller under jord. Fördelen med att lägga den under jord är att den blir osynlig och vandalsäker. Arbetstrycket på vattnet i slangen ligger mellan 0,5 till 3,5 kilo och kan justeras beroende på hur mycket vatten du vill att din droppslang ska leverera.
Produkter Stäng