Produkter Stäng
Meny Stäng

Vattenburna radiatorer/ element

Att ha ett vattenburet uppvärmningssystem är otroligt fördelaktigt, inte minst eftersom du kan ansluta nästan alla typer av värmekällor. Samtidigt har du möjligheten att dra ner på uppvärmningskostnaderna en hel del. Kanske är det dags att byta ut dina gamla radiatorer? Hörs ett knäppande ljud från elementen och har du upplevt en bränd lukt? Då är det förmodligen hög tid att byta. Termostaten håller oftast i 10 – 15 år, sedan är det dags att byta. Ofta kan det vara bättre att byta ut hela radiatorn och inte enbart termostaten. Hos oss kan du beställa vattenburna element av hög kvalitet från flera av marknadens mest populära leverantörer.
Filtrera

Vattenburna radiatorer av högsta kvalitet

Med en vattenburen radiator fördelas varmluften på ett jämnare sätt. Vattenburna element fungerar som så att en värmepanna eller värmepump hettar upp vattnet i systemet och transporterar det sedan genom radiatorerna. Värmen strålar sedan ut från elementet och fördelas i hemmets olika rum. Du kan enkelt ställa in olika temperaturer på dina radiatorer för att skapa en behaglig inomhusmiljö. Som du kan se i vårt utbud av radiator med vatten kan du välja bland flera typer av element. Men vilket passar dig bäst? Har du en öppen planlösning med stora fönsterpartier? Då kan det vara svårt att montera ett större vattenelement. Här kan du istället välja ut en kompaktradiator som är mindre och som passar bra under fönstret. Varför monteras ofta radiatorerna under fönstret? Jo, för att motverka risken för kallras.

Kylan utifrån går ofta igenom glasrutan, detta kan du känna genom att lägga handen på glaset. Känns det kallt? Kyld luft faller neråt mot golvet och går därmed från fönsterrutan vidare längst med golvet och kyler på så sätt ner hemmet. Detta orsakar högre uppvärmningskostnader. Genom att installera vattenburna element under fönstret värms den kalla luften upp och du motverkar på så sätt kallras.

Hur många watt per kvadratmeter du behöver ha på dina radiatorer är varierande och beror bland annat på rummets takhöjd samt hur väl isolerat hemmet är. Ofta riktar man in sig någonstans mellan 45 och 80 watt per kvadratmeter.

När du beställer vattenburna radiatorer från oss på Rinkaby Rör kan du enkelt välja bland såväl radiatortyper som storlek och watt. Elementen syns väl så det är alltid trevligt om storleken passar bra in i rummet. När du placerar elementen under fönstren är det bra att elementet täcker fönsterbredden, detta för att effektivt motverka kallras.
Produkter Stäng