Produkter Stäng
Meny Stäng

Elradiatorer

Heta ytor, bränd lukt och torr och obehaglig luft? Känner du igen dig? Då är det förmodligen hög tid att byta ut dina gamla slitna element mot nya. Under de senaste åren har det hänt en hel del med radiatorutvecklingen i landet. Dagens elradiatorer är enkla att installera och kräver egentligen inte någon skötsel. Samtidigt håller de en jämn temperatur och du slipper den för höga yttertemperaturen som förr kunde orsaka brännskador. I vårt sortiment av oljefyllda elradiatorer kan du hitta många varianter. Vi har samlat populära och eldrivna element från omtyckta PAX och du kan välja mellan flera storlekar och kapacitet. Eftersom varje hem har sina egna förutsättningar gäller det att du väljer ut ett el-element med rätt effekt. Detta kan bero på saker som rummets area och hela huskonstruktionen. Om du känner dig osäker i valet av effekt är det bäst att kontakta en elinstallatör som kan hjälpa dig.
Filtrera

Hur fungerar elradiatorer?

I vårt sortiment kan du hitta elelement som är oljefyllda. Dessa fungerar på ungefär samma sätt som ett vattenburet element, det vill säga att elementet är fyllt med en vätska som värms upp och som därmed strålar ut värme. För elektriska uppvärmningssystem är alltså oljefyllda element ett smart val då du får en behaglig värme i hemmet.

När är det dags att byta ut mina oljefyllda elelement?

Funderar du på om det är dags att byta ut dina gamla element? Om du har börjat höra ett knäppande ljud från dina elradiatorer och upplever att värmen är ojämn och kanske har väldigt heta partier, är det dags att byta ut elementen. Det finns stora fördelar med att välja just oljefyllda elelement eftersom dessa bevarar värmen längre än vanliga elradiatorer. Våra elradiatorer som är oljefyllda finns i flera storlekar och med olika kapacitet.

Det finns några saker som är bra att tänka på när du väljer ut dina nya elelement. För att undvika kallras, som annars kan vara en stor bov när det kommer till höga uppvärmningskostnader, är det bäst att välja en storlek på dina radiatorer som täcker bredden av fönstret. Fundera även på om du vill ha särskilda finesser som spartemperatur, en bra egenskap för dig som är borta över dagen, exempelvis på arbetet.

Produkter Stäng