Produkter Stäng
Meny Stäng

Värmepannor

Om du funderar på att byta värmepanna hittar du här de alternativ som Rinkaby Rör säljer. Vi arbetar med kända leverantörer som CTC, Baxi, Nibe och Focus.

Vedpanna - Att elda med ved är ofta kostnadseffektivt men är och andra sidan tids- och arbetskrävande att hantera. Tänk på att när du eldar med ved ska veden ska vara torr och pannan bör vara ansluten till en ackumulatortank. Ackumulatortanken lagrar värmen och gör att du inte behöver elda lika ofta för att få en jämn temperatur.

Pelletspanna - Pellets är små och torra cylindrar som består av sammanpressade sågspån eller andra rester från såg- och snickeriindustrin. De har en diameter på 5-12 mm. En pelletspanna kan liknas vid en traditionell värmepanna men med en inbyggd pelletsbrännare. Det går även att sätta in en pelletsbrännare i en panna som klarar olika bränslen, vanligtvis olja och/eller ved.

Kombipanna - Med en kombipanna kan du använda flera olika bränslen. Det kan vara olja, el eller ved. I de flesta av de kombipannor Rinkaby Rör säljer kan du även montera pelletsbrännare i oljebrännaruttaget. Läs under resp. panna för mer info.

Stokerpanna - I vårt sortiment hittar du stokerpannan Baxi Multiheat. Denna panna går att elda med pellets, flis eller spannmål (ärtor, majs, havre etc.)

Elpanna - Väljer du en elpanna får du en pålitlig och relativt underhållsfri produkt. Har du en elpanna men vill byta till annan värmekälla ex. värmepump, går detta lätt att göra.
Filtrera
Produkter Stäng