Produkter Stäng
Meny Stäng

Vår historia

Det var här allt startade

1970 startades Rinkaby Rör, i ett vanligt villagarage i den lilla orten Rinkaby. Redan då formades strategin och affärsidén "Alltid högsta kvalité till lägsta tänkbara pris med högsta leveranskapacitet". Detta har vi alltid gjort, och får aldrig göra avsteg ifrån. Vårt förtroende och vår starka ställning på den svenska VVS-marknaden är ett resultat av detta. 
 

                                

 

 

 

Bolaget utvecklas

Den 22 december 1981 utvecklades verksamheten och då bildades nuvarande Rinkaby Rör AB med en butik i Rinkaby. Samtidigt som bolaget omvandlades till ett aktiebolag startade också en rikstäckande postorderförsäljning av VVS-material. Katalogen har utvecklats från en folder på 6 sidor till den befintliga som idag består av 164 sidor fullmatad med allt ifrån rördelar till badrum och badrumsinredningar. Vår katalog har utvecklats och förbättrats genom åren, men upplägget i katalogen är samma som för 30 år sedan. Postorderförsäljningen var något helt nytt och revolutionerande för branschen när det introducerades. Många i branschen bedömde idén som helt tokig och utan någon hållbarhet i framtiden. Men med stark tro på idén och en klar målmedvetenhet spred företaget sitt budskap och levde samtidigt upp till de åtagande man lovade sina kunder i marknadsföringen. Det visade sig vara en succé! Åren har gått och Rinkaby Rör, med sin solida postorderkatalog, är idag ett välkänt begrepp över hela Sverige, samtidigt som butiken är lokalt välkänd inom sin region.
 

                                 

 

 

 

 

 

 Nya enheter

När sedan allt fler och fler kunder hittade ut på internet, var inte Rinkaby Rör sena att starta upp sin webbutik. 13 juli 2001 var det premiär för webbutiken och även med näthandeln ökade Rinkaby Rör förmågan att nå ut till nya kunder. Det tog närmare bestämt 15 minuter från det att webbutiken gick live tills första kunden lagt sin order!

Den 12 maj 2008 var det dags att ta nästa stora steg för Rinkaby Rör. Då utökades verksamheten med ytterligare en butik med utställning och denna gång i Jönköping. Fortfarande arbetar vi med att göra Rinkaby Rör känt i regionen och successivt ökar tillströmningen av kunder till butiken och även här valde vi etablering utanför staden för att kunna hålla våra kostnader nere och därmed våra priser så låga som möjligt. Butiken finns på Hedenstorps industriområde, väster om Jönköping, på väg mot flygplatsen.

Som ett steg i utvecklingen öppnades i oktober 2015 dörrarna till Rinkaby Rörs tredje butik, denna gången i Malmö. En något mindre till ytan och med lite annorlunda sortiment, med mer VVS och mindre badrumsmöbler. I den senaste butiken vill Rinkaby Rör locka såväl privatkunder och hemmafixare som företag att köpa kvalitets-VVS direkt i butik.

Idag drivs Rinkaby Rör i andra generationen och företaget arbetar efter samma nyckelord som vid starten 1970:

"Alltid högsta kvalitet till lägsta tänkbara pris med högsta leveranskapacitet"

Produkter Stäng